The first row is for desktop, and second row is for Tab and Mobile.
You can right click on this text and use Navigator for easy editing. This text message is hidden on all screens using Advanced/responsive tab on left.

«Урок справедливості»

Печерський суд продовжує просвітницьку діяльність серед школярів.

Суддя-спікер Печерського районного суду м. Києва Марія Пилаєва продовжує залучати школярів Київської СШ №115 ім. І.Огієнка до участі у Всеукраїнській акції «Урок справедливості» за підтримки ГО «Асоціація розвитку суддівського самоврядування України» в рамках програми USAID, цього разу відвідавши учнів 7-Б класу. Асоціація розвитку суддівського самоврядування України Клуб “Справедливці

Традиційно, план уроку у формі Інтерактивної гри-дискусії, мета: популяризація професії судді та діяльності суду. Однак, підлітки за віком вже дещо обізнані і що таке спір, і яка місія суду у суспільстві і вже готові вільно поміркувати на ці теми, жваво наводячи приклади із життя дорослих чи власного досвіду.

На розсуд семикласників був представлений мультиплікаційний фільм «Слон проти Жирафа», у якому через вигаданий спір піднято вже таке собі доросле питання користування природними ресурсами лісу – власністю його мешканців.

Спостережливість та кмітливість сучасних підлітків інтуїтивно призвели їх до логічного висновку, що кожен має право користуватись природними ресурсами, але у встановленому порядку, що, до речі, і було задумом авторів мультфільму.

Відверте захоплення і, видалося, навіть гордість викликав у семикласників оголошений суддею-спікером текст статті 13 Конституції України про право власності Українського народу на всі природні ресурси в межах території нашої держави. Між тим, кожен зміг потримати у руках і особисто познайомитись з Основним Законом нашої Держави – Конституцією України. Вперше побачили школярі і оновлені атрибути судової влади – мантію та нагрудний знак судді, і, навіть, змодельовану судову справу з вигаданим текстом рішення суду Іменем України.

Жвавий інтерес у підлітків викликала розповідь судді-спікера як стати суддею, зацікавили і особливості освіти і професійного досвіду судді, і мінімальний вік за законом – 30 років, який підлітки оцінили як «мудрий», і особистісні вимоги до високого статусу судді, і навіть розмір суддівської винагороди, який видався їм гідним цієї професії і дуже перспективним. Тож маємо надію, що серед учнів 7-Б отримуємо суддів у майбутньому!

А їх допитливість заслуговує на повагу: море запитань про права та обов’язки неповнолітніх, що дозволено, і які можуть бути наслідки. Відверто кажучи, ідучи до підлітків, варто і підготуватись!

Як завжди на згадку класу залишився диплом учасника акції, кожному учню – наліпки «Справедливці», а також спільне фото з суддею і, навіть, селфі за бажанням!

Висловлюємо подяку за сприяння в організації уроку класному керівнику 7-Б класу Кириченко Тетяні Сергіївні, а також учням 7-Б за позитивні емоції від спілкування!